9 Haziran 2013 Pazar

Audi Q8 Araba Modelleri

Audi Q8 için yeşil ışık yaktı

Mükemmel bir araba daha geliyor işte size o araba...

Range Rover Sport’un en büyük rakibi olmaya geliyor. Düyanın en ünlü oto üreticilerinden Alman markası Audi, Q8 adı altında üst düzey bir SUV modeli üretimine geçme planlarını resmi olarak doğruladı. Olası bir Q8 modeli üzerine sayısız iddia ortaya atılmış olsa da Audi’nin kendi ağzından herhangi bir şey duyamamış olmak, kesin cümleler kurmamıza engel olmaktaydı. Ancak en sonunda Audi firmasının araştırma ve geliştirmeden sorumlu şefi Wolfgang Durheimer, böyle bir modelin satışa sunulacağını onayladı.


Geçtiğimiz günlerde tanıtılmış olan 2014 Range Rover Sport’a dişli bir rakip olabilmek için tasarlanan Audi Q8, coupe tarzında bir tavan çizgisi ile A8 modelinin SUV versiyonunu yansıtan bir araba olacak. Araç; gelecek nesil Audi Q7, Volkswagen Touareg ve Porsche Cayenne gibi modellerin temelini oluşturacağı Volkswagen’in MLB platformunda piyasaya sürülecek. Autocar dergisine verilmiş olan bir röportajda Durheimer “Q7 modelinde olduğundan daha büyük bir şeyler tercih edebiliriz, ve hepimiz görüyoruz ki bu sektör büyüyor” sözlerine yer vermişti.
Audi A8′in konfor ve genişlik açısından piyasada mevcut olan en donanımlı ve kaliteli arabalardan biri olduğunu göz önünde bulunduracak olursak Audi Q8′den beklentilerimiz bir hayli yüksek olacak açıkçası. Tasarım konusunda sonuna kadar güvendiğimiz Audi markasının affına sığınarak dijital ortamda hazırlanmış iki adet Audi Q8 görüntüsünü sizlerle paylaşırken Audi yetkililerine de yol göstermeyi de ihmal etmiyoruz. Görüntülerdeki gibi Q8 modelleri, beklentileri fazlasıyla karşılayabilir doğrusu!

Vural Burç ÇAKIR
TRaraba.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder